петак, 27. март 2009.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Goombay Dance Band

goombay dance band Pictures, Images and Photos

Autor priloga: NADIR EFENDIĆ (Nemačka)

Pjevac -- Goombay Dance Band
Pjesma -- Sun of Jamaica
Pjesma traje -- 4 min 22 sec

Postovani slusatelji,
zamislite si da je vani snijeg, magla, bljuzgavica i vi na radiju cujete pjesmu o suncu na Jamajki. Zar vi ne bi osjetili ceznju da malo odletite na Jamajku? Da sjednete u pijesak ispod kokosove palme i da mocite noge u bistroj vodi, dok lijepe djevojke u tangi i momci setaju oko vas.
Mislim da se nitko ne bi odlucio da ostane. Tako je napravio u 70-tim godinama i Oliver Bendt, njemacki muzicar koji je otisao pod palme i tamo je nasao zenu njegovog zivota. Da li je njegova izabrana nosila na plazi tangu, to nam nije poznato, ali u svakom slucaju ona je Oliveru poklonila dvoje djece. Vrativsi se se u Njemacku Oliver je osnovao grupu "Goombay Dance Band" u kojoj je bio naravnao on, njegova supruga, njegova djeca i jos tri muzicara i to Dorothy Hellings, Wendy Doorsen und Mario Slijngaard.
Njihova prva pjesma "Sun of Jamaica" donijela je u hladene predjele atmosferu kariba i bila je krajem 70-tih velike uspjeh u vise evropskih zemalja, tako da je ta ploca prodana u vise od 11 miliona primjeraka.
Sada ce nama grupa "Goombay Dance Band" u nasoj emisiji zapjevati pjesmu "Sun of Jamaica" (u prevodu: Sunce sa Jamajke) i time ce nam docarati atmosferu za koju turisti daju velike novce.

Нема коментара: