понедељак, 9. новембар 2009.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Edit Piaf i Edie Constantine



Autor priloga: NADIR EFENDIC (Nemacka)

Pjevac -- Edit Piaf i Edie Constantine
Pjesma - Si, Si, Si
Pjesma traje -- 2 min 19 sec

Postovani slusatelji,
Najpopularnija Francuska sansonjerka Edit Piaf imala je u toku zivota vise prijatelja, kojima je ona otvorila put da naprave karijeru na umjetnickom polju. Izmedju ostalih to su bili Ives Montand, Charles Aznavour i Edie Constantine.
Mi ce mo sada pozabaviti sa Edie Constantine-om, rodjenim 1917-e godine, koji je postao u 50-tim godinama poznat po filmskoj ulozi FBI-Agenta Lemmy Cautiona (Kraticu FBI nosi "Americka Savezna Policija"). On je snimio cijelu seriju tih filmova i dobio je cak i filmsku nagradu "Zlatni Medvjed" u Berlinu 1965 godine sa tom ulogom.
Gledaocima te filmske serije u kojoj Edi Constantine rijesave sve probleme sa njegovim snaznim udarcima u bradu protivnika, tesko je zamisliti da je on u mladosti zavrsio muzicko obrazovanje u Becu.
U kasnijim godinama on je poceo da glumi sa uspjehom karakterne uloge i objavio je uz to jedan roman.
Autor ove emisije, pocetkom 90-tih godina, vidio je Edie Canstantine-a u jednoj TV-emisiji, kada je Edie bio pitan "Kako to da Vi danas zivite dosta skromno, kada se zna, da ste vi zaradili sa vasim ulogama veoma mnogo novaca?".
Edie se je od srca nasmijao i odgovorio "Dok sam imao novaca imao sam i veoma, veoma mnogo prijatelja i oni su mi pomogli da potrosim novac!".
Kratko poslije tog razgovora, 1993 godine, Edie Constantine zauvijek je otisao sa pozornice.
Sada mozemo u nasoj emisiji cuti poznatu Edit Piaf u duetu sa Edie Constantine-om i oni ce nam otpjevati pjesmu "Si, Si, Si", u prevodu "Ako, Ako, Ako".
Postovani slusatelji, u koliko imate mnogo novaca , mislite na Edie-a i njegovu izjavu, tako da se cuvate slicnih prijatelja.

Нема коментара: