субота, 13. март 2010.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Zdenka Vučković

Autor priloga: NADIR EFENDIĆ (Nemačka)

Pjevac -- Zdenka Vuckovic
Pjesma -- Večeras bit cu tu
Pjesma traje -- 3 min i 41 sec

Poštovani slušatelji,
Poslije pobjede na Opatijskom festivalu 1958-e godine, poznata Zdenka Vuckovic trazila je vise godina njen stil pjevanja i tek nakon desetak godina ona je postala pjevacica koja se je moglo prepoznati po njenom nacinu pjevanja. Nesto starija, obdarena svim atributima zenstvenosti, ona je pocela pjevati ljubave pjesme. Taj nacin pjevanja osvojio je publiku i to se je osjetilo na dobroj prodaji njezinih gramofonskih ploca.
Nije nam poznato da li Zdenka Vuckovic jos uvijek negdje pjeva, ali ona je upala prije dvije godine u pozornost medija, zbog njene svadje sa Gabi Novak i Arsenom Dedicom. Ona je njima javno prigovorila da oni stvaraju utisak da se je sva muzika ex-Yu sastojala od Gabi i Arsena. Njeno izjava glasila je "Bilo jos mnogo drugih odlicnih pjevaca u to vrijeme".
Temparamentna Zdenka Vuckovic imala je pravo, ali ona je svoj prigovor na zalost tako donijela, da je on bio na granici uvrede.
Sada mozemo poslusati u nasoj emisiji Zdenku Vuckovic sa ljubavnom pjesmom "Veceras bit cu tu" talijanskog kompozitora Tenca iz 1967-e godine.
Mozemo si zamisliti , postovani muski slusatelji, da vama vasa draga ovako nesto zapjeva, da bi se vase srce topilo.

Нема коментара: